Telefoonnummer

06 12 868 112

E-mail

monique@gezondheidshuis-holten.nl

Openingstijden

Ma-do: 10 - 17

Prikkelgevoelige kinderen die niet in het huidige systeem passen gun ik een fijner leven! Zelf heb ik twee prikkelgevoelige kinderen die beide niet in het huidige systeem passen. Al jong bleek dat ik ze niet bij iemand kon achterlaten (logeren, oppas, laat staan een kinderdagverblijf), of gezellig naar een pretpark kon gaan. Een simpel bezoekje aan opa en oma werd steevast gevolgd door 3 dagen lang uit het ritme zijn; slecht slapen (nachtmerries), slecht eten; kortom uit balans zijn. Naar een pretpark of ballenbak was geen optie, omdat het veel te druk was. Een wandeling in het bos, hutten bouwen, door plassen stampen, over boomstammen lopen en dergelijke was helemaal geweldig. Dat hebben we dan ook gedaan. Soms zat de modder tot onder zijn luier, maar pret had hij!

Prikkels verminderen

Ik wist toen nog niets over hoogsensitiviteit of prikkelgevoeligheid. Ik volgde mijn intuïtie en voelde aan waar ze aan toe waren. Ik stopte met werken. Ik ging me verdiepen in antroposofie. Ging tussen de middag koken, kocht wollen truitjes, houten speelgoed en wandelen in het bos. Allemaal helpend om prikkels te verminderen, goede weerstand op te bouwen en een zo evenwichtig mogelijk ontwikkeling door te maken.

Homeopathie voor prikkelgevoelige kinderen

Beide kinderen sliepen slecht. Ondanks alle rustige omstandigheden, moest er toch nog iets verwerkt worden in de nacht. Zelf ging ik al naar een Klassiek Homeopaat en daarom was een bezoekje voor mijn kinderen ook logisch. Mijn kinderen hadden iets nodig om zich toch veilig te voelen en hun prikkels in de nacht beter te kunnen verwerken. Dat lukte de ene keer beter dan de andere keer.

Mijn weg als homeopaat

Als homeopaat ben ik daarom de weg ingeslagen van processen. De ziekte of klachten zijn voor mijn handvatten om te luisteren dat er onbalans is in het systeem. De klachten zijn de richtingaanwijzers voor zowel lichaam als geest. Waar is teveel stress/spanning (geweest) in het leven? Merendeels is dat op te lossen via een holistische aanvliegroute. Niet alleen de klacht wegwerken, maar verder kijken naar het hele systeem en de context in ogenschouw nemen.