Telefoonnummer

06 12 868 112

E-mail

monique@gezondheidshuis-holten.nl

Openingstijden

Ma-do: 10 - 17

Aangenaam! Ik ben Monique Eggink (1967) en ik ben Klassiek Homeopaat sinds 2012. Al super lang ben ik zoekende naar waarom mensen doen zoals ze doen. Ik heb boekenkasten vol boeken gelezen met echt uiteenlopende onderwerpen van enneagrammen tot psychiatrie. Intussen kan ik aardig duiden waardoor mensen mogelijk doen zoals ze doen, maar het blijft super persoonlijk en altijd is het nodig de context te zien en te checken of het klopt.

Je klacht als richtingaanwijzer

Ook kan ik zien of horen wat je ziek maakt als je me gewoon je verhaal verteld over je klacht. Het is mijn specialiteit om te horen waar je vastloopt en wat je dwars zit. Soms is het binnen 5 minuten al duidelijk. Maar het kan ook zijn dat in de eerste 5 minuten alleen een oppervlakkige laag te zien is. Ik ga daarom door met luisteren. Ook de bekende deurkrukgesprekken kunnen super interessante informatie bevatten. … Je leest het al; er zit informatie verborgen in de alledaagse dingen. Gesprekken zijn echt niet altijd even hoogdravend!

Aardappels!

Ik herinner me nog een gesprek over aardappels. Een jongen wilde echt geen aardappels eten. Er ontstond een gesprek van 30 minuten over aardappels en andere eetgewoontes, slaapgewoontes en patronen. Ik zag de moeder steeds roder in haar hals worden van ergernis waarschijnlijk! Na afloop van het consult kreeg ik een mailtje dat ze nooit weer wilde komen. Waarop ik haar mailde dat ik een enorm duidelijk patroon van haar zoon had gezien. Ik schetste haar zoon in de mail. Kort daarop kreeg ik haar reactie. Ze was ontsteld! Samen met haar man had ze mijn mail gelezen en ze zei: ‘Dat is onze zoon ten voeten uit! Mijn man en ik willen heel graag verder met de behandeling! En sorry voor mijn mail’. Aansluitend heb ik het middel opgestuurd dat perfect paste bij zowel zijn gedrag als zijn aandoening. Zijn klachten werden aanzienlijk minder, zijn gedrag werd beter corrigeerbaar en steeds rustiger. Uiteindelijk was de rust weer gekeerd in het huis.

Ogen kunnen zichzelf niet zien

Uiteindelijk weet je het alleen zelf wat je blokkeert en waar je klachten vandaan komen! Jij bent zelf echt de enige die het weet of die er bij kan komen. Maar het vervelende is, dat ogen zichzelf niet kunnen zien. Je hebt dus een spiegel nodig om jezelf te kunnen zien. En die spiegel kan ik voor je zijn. Ik daag je uit met (soms lastige) vragen, zodat je soms diep na moet denken of moet voelen als je dat kunt. Het enige doel van mijn vragen is, dat het je brengt waar je moet komen. En houdt ik je achterhoofd: Je doet het voor je gezondheid!

Ik spiegel zo zuiver mogelijk. Zuiverheid is vanaf het begin van mijn opleiding al mijn intentie geweest.

Het logo: de ‘Seed of life’

Het logo is de ‘Seed of Life‘. Het zaadje van het leven ben jezelf. Alleen zelf kun je je eigen leven vormgeven die jij wenst. De ‘Seed of Life’ is een onderdeel van de ‘Flower of Life’. Uiteindelijk wordt het zaadje een bloem.

Het getal 7

De seed of life bestaat uit 7 blaadjes. Laat 7 nu het getal zijn dat steeds op mijn pad komt. Onlangs heb ik 7 lagen van gezondheid bedacht. Het is een holistische manier van kijken. Het plaatst je ziekte, klacht of aandoening in een context. Je gaat ook zelf in een bredere zin naar ziekte en gezondheid kijken. In ons kennismakingsgesprek laat ik je kennismaken met de 7 lagen van gezondheid.

Levensloop

  • HEAO-IM, NIMA-A, NIMA-B, studie makelaardij een baan in sales voor design meubelen was allemaal een zoektocht en een les om te leren wat ik wel leuk vond, maar waar ik me niet echt in thuis voelde. Vooral tijdens de salesbaan voor design meubelen ontwikkelde ik lichamelijke klachten. Deze lichamelijke klachten die uiteindelijk de diagnoses a-typische migraine, astma en palindroom reuma kregen, zorgden ervoor dat ik het roer omgooide en me ging verdiepen in complementaire geneeskunde
  • Kinderen kwamen (2003 en 2005) en ook zij gaven mij belangrijke lessen die ik nog nodig had en waardoor ik me ging verdiepen in antroposofie, nieuwstijds kinderen, hoogbegaafdheid, ADHD en hoogsensitiviteit
  • In homeopathie vond ik in 1999 een geneeswijze die zowel lichamelijke als mentale klachten kan herstellen. Ik ben Klassiek Homeopaat sinds 2012. Kijk op homeopathieholten.nl
  • In filosofie vind ik sinds 2017 een reflectiemethode die me ‘het grote plaatje’ laat zien
  • In spiritualiteit vind ik sinds 1995 het zingevingsplaatje. ‘Wie ben ik’, ‘wie zijn wij’ en ‘hoe verhouden wij ons tot elkaar’.
  • Een van de laatste boeken waar ik mee in aanraking kwam is het boek: Een cursus in wonderen. En ook dat boek maakt het cirkeltje weer rond. Een cursus in wonderen is de terugkeer naar liefde. Laat alle angst los en leef vanuit liefde.
  • Ik sta zelf ook midden in de ontdekking van het leven. Er komen grote thema’s voorbij. Ze brengen me iedere keer een stukje verder als ik er op de juiste manier naar kan kijken.

Uiteindelijk is het belangrijk hoe we ‘ermee’ omgaan. Wat dat ook maar is.

Levenservaring

Levenservaring heeft me gebracht dat ‘Life is about dancing in the rain’. Niet alleen zonneschijn wensen, maar ook het mooie kunnen zien in de regen. En dat lukt me echt niet alle dagen! Zolang ik kan accepteren dat het soms ook even slechter mag gaan, dan geeft dat al weer rust.

Wat kan ik je geven

Wat ik je kan geven in mijn gezondheidshuis is:
Rust en daarmee evenwicht en harmonie vinden in alle facetten. Daardoor creëer je werkelijke gezondheid, vitaliteit en veerkrachtigheid. Lichamelijke of psychische klachten nemen daardoor ook af of verdwijnen.

Ik ontmoet je graag.

Monique Eggink