Telefoonnummer

06 12 868 112

Email

monique@gezondheidshuis-holten.nl

Openingstijden

Ma-do: 10 - 17

Er is een omslag gaande in het denken over gezondheid. Gezondheid omvat meer dan de afwezigheid van ziekte. Bewust met je gezondheid omgaan wordt steeds belangrijker. Dat zie je nu goed met Covid. Er is veel angst voor ziekte, maar wat doe je werkelijk aan je eigen gezondheid?

Het logo is de ‘Seed of Life‘. Het zaadje van het leven ben jezelf. Alleen zelf kun je je eigen leven vormgeven die jij wenst. De ‘Seed of Life’ is een onderdeel van de ‘Flower of Life’. Uiteindelijk wordt het zaadje een bloem.

De persoon achter Inner Vitality is: Monique Eggink (1967).
Ik woon in alle rust in het buitengebied van Holten, samen met man, twee kinderen en een aantal dieren. Al jaren zoek ik waar ziekte vandaan komt, maar sinds Covid draai ik het om. Hoe blijf ik gezond!

Levensloop

  • HEAO-IM, NIMA-A, NIMA-B, studie makelaardij een baan in sales voor design meubelen was allemaal een zoektocht en een les om te leren wat ik wel leuk vond, maar waar ik me niet echt in thuis voelde. Vooral tijdens de salesbaan voor design meubelen ontwikkelde ik lichamelijke klachten. Deze lichamelijke klachten die uiteindelijk de diagnoses a-typische migraine, astma en palindroom reuma kregen, zorgden ervoor dat ik het roer omgooide en me ging verdiepen in complementaire geneeskunde
  • Kinderen kwamen (2003¬†en 2005) en ook zij gaven mij belangrijke lessen die ik nog nodig had en waardoor ik me ging verdiepen in antroposofie, nieuwstijds kinderen, hoogbegaafdheid, ADHD en hoogsensitiviteit
  • In homeopathie vond ik in 1999 een geneeswijze die zowel lichamelijke als mentale klachten kan herstellen. Ik ben Klassiek Homeopaat sinds 2012. Kijk op homeopathieholten.nl
  • In filosofie vind ik sinds 2017 een reflectiemethode die me ‘het grote plaatje’ laat zien
  • In spiritualiteit vind ik sinds 1995 het zingevingsplaatje. ‘Wie ben ik’, ‘wie zijn wij’ en ‘hoe verhouden wij ons tot elkaar’. Ik heb een groot aantal boeken gelezen en opleidingen gedaan. Alle boeken, webinars en het googlen brachten me uiteindelijk naar het inzicht dat HET niet in de boeken of op google staat! Er lijkt niet die eenvormigheid van opvattingen te bestaan, waarnaar alles te herleiden is.
  • Totdat een aantal keer het volgende boek voorbijkwam waarin alles lijkt samen te komen: Een cursus in wonderen.

Uiteindelijk is het belangrijk hoe we ‘ermee’ omgaan. Wat dat ook maar is.

Levenservaring

Levenservaring heeft me gebracht dat ‘Life is about dancing in the rain’. Niet alleen zonneschijn wensen, maar ook het mooie kunnen zien in de regen.

Wat kan ik je geven

Wat ik je wil geven in mijn gezondheidshuis is:
Rust in alle facetten – en daarmee gezond, vitaal en veerkrachtig voelen – en daardoor klachtenvrij zijn.

Ik ontmoet je graag.

Monique Eggink