Telefoonnummer

06 12 868 112

Email

monique@gezondheidshuis-holten.nl

Openingstijden

Ma-do: 10 - 17

Een reis naar je hart = bewust worden van je Zelf = zelfrealisatie

Ik ben opgeleid als Klassiek Homeopaat (2006-2012). Na afloop van mijn consulten gebruik ik vrijwel altijd het schilderij van ‘De Bloem’, zoals je ziet op de afbeelding.

Jezelf zijn
Deze bloem heeft geen intentie ‘mooi’ te zijn 🙂

Hieronder de uitleg die ik geef bij ‘De Bloem’:

Het hart ben je Zelf – degene die je werkelijk bent – en handelend vanuit Liefde. Als je vanuit je hart kunt leven, is er geen chaos, geen onrust, geen boosheid, geen strijd,…. niets. Alles is goed, rustig en in balans.

De blaadjes van de bloem zijn alle gebeurtenissen en ervaringen in je leven, zoals: je geboorte, je opvoeding, je opleiding, kwetsende opmerkingen, ongelukjes, ontslag, maar ook intense gebeurtenissen en alle mooie gebeurtenissen.

Het oranje deel is allemaal emotie en vooral angst. Angst komt voort uit je denken. Alles wat je denkt en doet, alles wat je vreest en voelt; alles begint in je hoofd. Hier huist het ‘ego’. En veel van je denken is niet waar! Geleerden zeggen dat we 40.000 – 60.000 gedachten per dag hebben! 90% van die gedachten is hetzelfde als de dag ervoor. En 80% daarvan is negatief. Een deel van deze angstige emotie komt voort uit de blaadjes van de bloem zoals ik hierboven beschrijf. Een ander deel uit overerving van vorige generaties. Veel onverklaarbare klachten en ontregelende emoties komen voort uit dit onderbewuste deel van het brein.

De reis die je maakt, is om alle angst (in welke vorm dan ook) achter je te laten en naar je hart te gaan. Voorafgaand aan het gesprek kun je meestal niet precies je eigen angst benoemen. Het is diep opgeslagen in je systeem. Als je je angst kunt benoemen, kun je het achter je laten en gaan doen waarvoor je hier bent gekomen. Je bevrijdt jezelf daarmee tevens van je lichamelijke en psychische klachten.

Ben trouw aan je hart.

Ik daag je uit om diep in jezelf te duiken. Om je eigen gift wakker te maken.

Die gift, Dat ben jij

(Ik werk o.a. met Een cursus in Wonderen, lessen filosofie, Satsangs van Mooji, filosofische en psychologische kennis verwerkt in homeopathie van diverse leraren. Alles is gericht op ontwikkeling van jeZelf.)

Emoties bestaan niet, ze ontstaan ~ Pierre Capel